Fillers: behandeling van acné littekens

 

Fillers zijn vooral bekend in de cosmetische behandeling van de lippen, wangen of de traangootjes. Toch kan het ook een zeer effectieve methode zijn om littekens te behandelen, die zijn ontstaan als gevolg van acné. Dr. Melenhorst kan u in een vrijblijvend en persoonlijk gesprek meer vertellen over de mogelijkheden.

 

Over de behandeling van acné littekens met fillers

Fillers zijn bedoeld om oneffenheden, deukjes, kuiltjes en andere vormen van volumetekort aan te vullen. In het geval van doorgemaakte acné kan er sprake zijn van ingetrokken littekens, die het resultaat zijn van jarenlange op- en afgaande ontstekingen. Vooral de wangen kunnen hierbij aangedaan zijn. Dit kan het gezicht een gehavende en getekende uitstraling geven. Door de filler precies onderhuids aan te brengen ter plaatse van de littekentjes, wordt de huid gelift, en dit vervaagt de littekens. Door het vochtaantrekkende effect van de filler, verzacht dit het behandelde gebied.

Dr. Melenhorst is één van de weinige artsen in Nederland die zich toelegt op de behandeling van acné littekens. 

 

Veiligheid

Fillers zijn veilig wanneer de juiste filler wordt toegepast door een gespecialiseerde arts. De belangrijkste voorwaarde voor een veilige fillerbehandeling is dat alleen niet-permanente fillers geschikt zijn. Bij de permanente fillers kunnen ook geruime tijd na de behandeling nog ellendige complicaties optreden. Denk hierbij aan infectie, weefselversterf en daardoor een dramatische uitkomst op het uiterlijk.

Dr. Melenhorst maakt uitsluitend gebruik van volledig afbreekbare fillers.

 

Het effect van de fillerbehandeling blijft gedurende 12-18 maanden zichtbaar. Een behandeling met fillers kan probleemloos worden herhaald. 

 

Hoeveel filler is nodig?

Welke hoeveelheid van een filler er nodig is voor het gewenste resultaat, verschilt per persoon en per behandelgebied. De hoeveelheid aan filler wordt aangegeven in milliliters (ml). Afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied is een bepaalde hoeveelheid filler nodig. Van tevoren maakt dr. Melenhorst een gerichte schatting en bespreekt dit met u. Toch is het soms nodig om tijdens de behandeling iets meer of minder te gebruiken. Vanzelfsprekend gebeurt dit in overleg met u.

 

Klik hier voor meer algemene informatie over de achtergrond, werkzaamheid, verschillende typen en toepassing van fillers.