Het consult en de behandeling

Consult

In het eerste gesprek bespreekt u uw wensen en verwachtingen ten aanzien van een behandeling. Dr. Melenhorst maakt een analyse van uw gehele gelaat en adviseert u over de mogelijkheden. Indien gewenst, kan er direct een behandeling plaatsvinden maar u kunt hiervoor ook een aparte afspraak maken. Neem gerust een vriend(in) mee naar het consult, twee horen en vragen meer dan één.

 

Behandeling

U neemt plaats in de behandelstoel en dr. Melenhorst markeert met een potlood de te behandelen gebieden. De huid wordt gedesinfecteerd en de filler wordt met een ultradun naaldje geïnjecteerd op de gemarkeerde plaatsen. Dit kan licht branderig aanvoelen. Direct na de behandeling kan de huid iets rood zijn, maar dit verdwijnt meestal binnen een uur. Het effect van de behandeling is direct zichtbaar, maar zal in de weken na de behandeling toenemen. De hyaluronzuur uit de filler trekt namelijk vocht aan, waardoor het behandelingseffect wordt versterkt.

 

Na de behandeling

De hersteltijd is zeer kort. Soms zijn de injectieplaatsen een beetje gevoelig gedurende de eerste paar dagen na de behandeling. Een eventuele blauwe plek, die slechts zelden optreedt, kan 1 tot 2 weken zichtbaar blijven. De eerste week na de behandeling wordt u geadviseerd geen sauna te bezoeken. Bindweefselmassage wordt de eerste 6 weken na de behandeling afgeraden.

 

Dokter Melenhorst vindt het belangrijk om het behandeleffect samen met u te evalueren. Daarom wordt er na ongeveer 6 weken een controle-afspraak gemaakt.