Lipofilling lichaam

 

Hieronder vindt u algemene informatie over lipofilling. Maak een vrijblijvende afspraak met Dr. Melenhorst en laat u persoonlijk adviseren op basis van uw wensen.

 

Over lipofilling

Lipofilling is een veilige en betrouwbare methode om weefseltekort – waar dan ook op het lichaam - aan te vullen met lichaamseigen vetweefsel. U kunt lipofilling zien als een transplantatie van vetweefsel. Omdat het om uw eigen vetweefsel gaat, zal er geen afstotingsreactie optreden. Het getransplanteerde vetweefsel groeit in op de nieuwe plaats.

 

Lipofilling kent vele toepassingen. Dr. Melenhorst gebruikt lipofilling veelvuldig in de borstreconstructieve chirurgie. Na een borstsparende operatie of een volledige borstreconstructie komt het voor dat er ergens op de borst een verstoorde contour bestaat. Lipofilling kan dit corrigeren, voor een egaal resultaat. Daarnaast dragen de getransplanteerde vetcellen bij aan een versoepeling van de littekens. Met name in een bestraalde borst kan dit voordelig zijn.

 

Ook voor de cosmetische plastisch chirurgie is lipofilling van grote waarde, met name op het gebied van de borsten en het gelaat. Kleine en grote deuken, contourdefecten en onregelmatigheden kunnen worden behandeld. Maar ook een volledige borstvergroting met vet is mogelijk. Volledig lichaamseigen weefsel, voor een blijvend resultaat.

 

Voor de operatie

In het eerste gesprek met dr. Melenhorst bespreekt u uw wensen en doorloopt u samen de mogelijkheden. Er worden foto’s gemaakt om de uitgangssituatie vast te leggen. Dr. Melenhorst onderzoekt of een behandeling met lipofilling het door u gewenste resultaat kan verzorgen. Soms is één lipofilling behandeling genoeg, soms zijn meerdere sessies nodig. De ins en outs worden met u besproken.

 

Indien u rookt, moet u minimaal 6 weken voor de operatie te stoppen om de ingroei van de getransplanteerde vetcellen zo maximaal mogelijk te maken.