Curriculum Vitae

Dr. Melenhorst studeerde geneeskunde in Groningen. Hij promoveerde cum laude aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Zijn opleiding tot plastisch chirurg deed hij in de Isala Klinieken in Zwolle. Daar werd hij in 2012 door artsen-in-opleiding uitgeroepen tot beste arts van het ziekenhuis. Op de leeftijd van 31 jaar rondde hij zijn opleiding tot plastisch chirurg af. Hij werd daarmee de jongste plastisch chirurg van Nederland. 

 

Als plastisch chirurg volbracht hij een fellowship in het Sir Charles Gairdner Hospital in Perth, Australië. Hier maakte hij zich de allernieuwste operatietechnieken eigen op het gebied van borstreconstructie en de behandeling van huidkanker. Aansluitend voltooide hij een fellowship in de hand- en polschirurgie in het gerenommeerde Insitut Kaplan te Barcelona, Spanje.

Dr. Melenhorst is actief als wetenschappelijk onderzoeker. Hij publiceerde meerdere wetenschappelijke artikelen en presenteerde zijn onderzoek op internationale congressen. Van 2013-2018 was hij redactielid van het Nederlands Tijdschrift voor Plastische Chirurgie. In 2014 won hij de prijs voor de beste voordracht op het congres van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. In 2016 was hij als copromotor betrokken bij een proefschrift over de bovenooglidcorrectie. In dit onderzoek onderzochten hij en zijn team ondermeer de rol van koelen en het gebruik van arnica zalf na een ooglidcorrectie. Hij was jarenlang redactielid van een internationaal wetenschappelijk tijdschrift op gebied van plastische chirurgie, de Aesthetic Surgery Journal (ASJ).

 

Van 2016 tot en met 2024 werkte hij als plastisch chirurg in het Diakonessenhuis Utrecht en Zeist. Zijn belangrijkste aandachtspunten in het ziekenhuis waren de borstreconstructieve operaties, bij vrouwen die borstkanker-behandeling ondergingen. Daarnaast voerde hij honderden huidkankeroperaties uit.

 

Dr. Melenhorst is oprichter van het Centrum voor Borstverkleining. Hier is 100% focus op alle zorg rondom de borstverkleining.

 

Vanaf 2024 is dr. Melenhorst exclusief verbonden aan Bey by Bergman Clinics, met locaties in Arnhem, Utrecht en Hilversum.

 

Dr. Melenhorst staat geregistreerd als Europees plastisch chirurg (European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery) en Europees hand- en polschirurg (Federation of European Societies for Surgery of the Hand). 

 

Dr. Melenhorst is getrouwd en heeft drie kinderen. In zijn vrije tijd is hij als imker actief.Maak een afspraak