Curriculum Vitae

Dr. Melenhorst studeerde geneeskunde in Groningen. Hij promoveerde cum laude aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Zijn opleiding tot plastisch chirurg deed hij in de Isala Klinieken in Zwolle. Daar werd hij in 2012 door artsen-in-opleiding uitgeroepen tot beste arts van het ziekenhuis. Op de leeftijd van 31 jaar rondde hij zijn opleiding tot plastisch chirurg af. Hij werd daarmee de jongste plastisch chirurg van Nederland. 

 

Als plastisch chirurg volbracht hij een fellowship in het Sir Charles Gairdner Hospital in Perth, Australië. Hier maakte hij zich de allernieuwste operatietechnieken eigen op het gebied van borstreconstructie en de behandeling van huidkanker. Aansluitend voltooide hij een fellowship in de hand- en polschirurgie in het gerenommeerde Insitut Kaplan te Barcelona, Spanje.

Dr. Melenhorst is actief als wetenschappelijk onderzoeker. Hij publiceerde meerdere wetenschappelijke artikelen en presenteerde zijn onderzoek op internationale congressen. Sinds 2013 is hij redactielid van het Nederlands Tijdschrift voor Plastische Chirurgie. In 2014 won hij de prijs voor de beste voordracht op het congres van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. In 2016 was hij als copromotor betrokken bij een proefschrift over de bovenooglidcorrectie. In dit onderzoek onderzochten hij en zijn team ondermeer de rol van koelen en het gebruik van arnica zalf na een ooglidcorrectie.

 

Dr. Melenhorst staat geregistreerd als Europees plastisch chirurg (European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery) en Europees hand- en polschirurg (Federation of European Societies for Surgery of the Hand). Hij is mede-oprichter van de landelijk opererende cosmetische kliniek Door Plastisch Chirurgen.

 

Dr. Melenhorst is getrouwd en heeft drie kinderen.Maak een afspraak