Borstvergroting met Lipofilling

Overweegt u een borstvergroting met lichaamseigen vet door lipofilling? Hieronder vindt u meer informatie over de operatie: lipofilling borsten. Maak een vrijblijvende afspraak met Dr. Melenhorst en laat u persoonlijk adviseren op basis van uw wensen.

 

Over de borstvergroting met lipofilling

Tot voor kort werd vrijwel iedere borstvergroting uitgevoerd met een siliconen prothese. De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een borstvergroting met vet. Een volledig lichaamseigen borstvergroting. Bij lipofilling wordt eerst vet afgezogen door liposuctie, bijvoorbeeld van de buik, benen of billen. Dit vet wordt via kleine prikgaatjes in de borst geplaatst. In de borst groeien er nieuwe bloedvaatjes naar de vetcellen toe, waardoor deze kunnen overleven. Er is sprake van een vettransplantatie.

 

Omdat er toenemende zorgen zijn over de relatie tussen siliconen implantaten en het krijgen van BIA-ALCL of ASIA, neemt de vraag naar borstvergroting met lipofilling toe. 


De grote voordelen van deze techniek zijn het gebruik van volledig lichaamseigen weefsel en het minimaliseren van littekens. Er zijn slecht enkele prikgaatjes nodig om het vet te injecteren. 

 

WIE KOMT IN AANMERKING VOOR borst lipofilling?

Lipofilling is niet geschikt voor alle borsten. Wanneer de wens bestaat om meer dan twee cupmaten te vergroten, is dit met lipofilling moeilijk haalbaar, ook al zullen sommige klinieken deze "belofte" wel doen! Het is realistisch om een borst 1 tot 2 cupmaten te vergroten met lipofilling. Lipofilling van borsten, die erg hangen of veel huidoverschot hebben (bijvoorbeeld na fors gewichtsverlies), is geen geschikte optie. Opvullen met vet kan het overschot van huid namelijk niet corrigeren. In die gevallen is een borstlift nodig. Met lipofilling is het niet mogelijk om de borstvorm te veranderen. Een prothese, die van zichzelf een bepaalde vorm heeft, kan de borstvorm wel sturen. Lipofilling vult alleen de bestaande borstvorm.

 

De "ideale" borst voor een vergroting met vet is goed van vorm maar "te leeg". Door het toevoegen van lichaamseigen vet wordt de borst (weer) gevuld of voller gemaakt. Zo is lipofilling ideaal voor vrouwen die na de zwangerschap / borstvoeding een legere borst hebben overgehouden.

 

Voor de operatie: LIpofilling borsten

In het eerste gesprek met Dr. Melenhorst bespreekt u uw wensen en doorloopt u samen de mogelijkheden. Neem gerust uw partner of vriendin mee naar het gesprek. Twee horen en vragen meer dan één.

 

De afmetingen van beide borsten worden opgenomen. Er worden foto’s gemaakt om de uitgangssituatie vast te leggen. Met behulp van pasprothesen, die u in uw beha stopt, kunt u zien welke toevoeging van volume nodig is voor een door u gewenst en bij u passend resultaat. Hierdoor kan dr. Melenhorst met u bespreken of een borstvergroting met lipofilling voor uw situatie geschikt is.

 

In alle gesprekken komt aan bod waar de littekens komen, wat de risico’s van de ingreep zijn, en wat u kunt verwachten ten aanzien van herstel en eindresultaat. Dr. Melenhorst neemt tijd om uw vragen te beantwoorden.

 

Indien u rookt, dient u minimaal 6 weken voor de operatie te stoppen om de kans op wondgenezingsproblemen en infectie zo klein mogelijk te maken. Roken heeft daarnaast schadelijke effecten op het goed kunnen ingroeien van de getransplanteerde vetcellen.