Liposuctie

Overweegt u een behandeling met liposuctie, of zoekt u meer informatie over de mogelijkheden? Hieronder vindt u algemene informatie over liposuctie. Maak een vrijblijvende afspraak met Dr. Melenhorst en laat u persoonlijk adviseren op basis van uw wensen.

 

Over liposuctie

Liposuctie, ook wel liposculptuur genoemd, is een veilige en doeltreffende methode om overmatig onderhuids vet weg te zuigen. Liposuctie wordt vaak toegepast voor de buik, flanken of benen, maar het is ook geschikt voor bijvoorbeeld de billen, armen, rug en hals. Liposuctie kan heel gericht vetophopingen behandelen, en doet dit zonder het maken van grote littekens. Is er sprake van huidoverschot op de plaats van behandeling, dan is liposuctie alleen niet altijd genoeg. Daarom wordt liposuctie vaak gecombineerd met andere ingrepen, zoals een buikwandcorrectie, armlift, dijbeenlift of halslift.

 

Voor de operatie

In het eerste gesprek met dr. Melenhorst bespreekt u uw wensen. Er worden foto’s gemaakt om de uitgangssituatie vast te leggen. Dr. Melenhorst onderzoekt of een behandeling met liposuctie het door u gewenste resultaat kan verzorgen. Soms is het nodig om liposuctie te combineren met een andere ingreep. De ins en outs worden met u doorgesproken.

 

Het is belangrijk om in de maanden voor de operatie zo fit mogelijk te worden en op streefgewicht te komen of blijven. Dit doet u door gezond te eten en genoeg te bewegen. Desgewenst kan de hulp van een diëtiste worden ingeschakeld. Niet alleen doorstaat u de operatie beter als u fit bent, maar ook komt dit het resultaat ten goede.

 

Indien u rookt, dient u minimaal 6 weken voor de operatie te stoppen om de kans op wondgenezingsproblemen zo klein mogelijk te maken.