Dr. Wynand Melenhorst

Dr. Melenhorst is als plastisch chirurg werkzaam in het Diakonessenhuis te Utrecht, Zeist en Doorn, en in de Bergman Klinieken te Velp, Utrecht en Hilversum. Waar of waarmee u ook komt, een persoonlijke en betrokken benadering staan centraal. Dr. Melenhorst weet dat een lichamelijke klacht of de wens tot een cosmetische verbetering voor iedere persoon anders is. Daardoor verschillen ook de aandachtspunten tijdens een gesprek en in een operatie. Dr. Melenhorst luistert naar uw wensen en adviseert u over de mogelijkheden. Kiest u voor een operatie? Dr. Melenhorst opereert u altijd zelf.

 

Dr. Melenhorst heeft zich als plastisch chirurg verder gespecialiseerd in de borstchirurgie (borstverkleining, borstvergroting, borstlift, borstreconstructie) en cosmetische plastische chirurgie.

 

VISIE OP Borstverkleining Chirurgie

"Een borstverkleining is een zeer dankbare operatie om uit te voeren. Dat komt door de grote impact van zowel lichamelijke klachten als het psychisch lijden. Gevoelens van schaamte en onzekerheid spelen regelmatig een grote rol. Vaak hebben vrouwen lang gewacht om de stap naar het spreekuur te maken. Na een borstverkleining is de opluchting groot. De verlichting van klachten is meteen merkbaar".

Dr. Melenhorst is oprichter van het Centrum voor borstverkleining, dat zich specialiseert in deze behandeling.

 

Visie op de borstreconstructieve chirurgie

"Bij borstreconstructies is één van de belangrijkste doelstellingen het herstel van het gevoel van eigenwaarde. Het is ontzettend bijzonder om daaraan te kunnen bijdragen". Volgens dr. Melenhorst is een persoonlijke benadering de sleutel tot een succesvolle behandeling. "Wensen en verwachtingen verschillen sterk. Direct een borstreconstructie op het moment van de borstkanker-operatie? Of beter op een later moment? Kiezen voor een borstprothese of voor lichaamseigen weefsel? Een operatieve aanpassing van de "normale" borst voor een symmetrisch resultaat, of juist niet?” Dit soort overwegingen maken u en dr. Melenhorst samen.

 

Het Diakonessenhuis te Utrecht staat landelijk bekend als expertisecentrum voor borstkankerzorg. Er is een intensieve samenwerking met alle betrokken medisch specialisten. Zij spreken elkaar wekelijks in een multidisciplinair overleg. Dr. Melenhorst deed ruime ervaring op tijdens zijn opleiding in de Isala Klinieken te Zwolle, één van de grootste centra in Nederland voor de behandeling van borstkanker. Na zijn opleiding werkte hij als plastisch chirurg in Perth, Australië, om zich verder te verdiepen in de bestaande en nieuwste technieken van borstreconstructie.

 

VISIE OP DE COSMETISCHE PLASTISCHE CHIRURGIE

In de filosofie van dr. Melenhorst herken je een goede plastisch chirurg als de buitenwereld niet direct herkent dat er een cosmetische behandeling is uitgevoerd. Het bereiken van een natuurlijk ogend resultaat is zijn belangrijkste handelsmerk. In de ervaring van dr. Melenhorst kiezen de meeste mensen voor een cosmetische behandeling om kleine onvolkomendheden te corrigeren. Toch kan juist een kleine uiterlijke verbetering een groot resultaat betekenen op het innerlijke vlak. Dat maakt de cosmetische plastische chirurgie diepgaander dan de meeste mensen op het eerste oog zouden denken.

Dr. Melenhorst heeft zich als één van de weinige plastisch chirurgen in Nederland aanvullend gespecialiseerd in behandelingen met injectables, zoals Botox en fillers. Met deze behandelingen is gezichtsverjonging mogelijk, zonder dat er een operatie nodig is. Door deze superspecialisatie kan dr. Melenhorst u het gehele palet van cosmetische behandelingen aanbieden: van de niet-operatieve injectables tot en met de esthetische chirurgie.

  

U kunt met uw cosmetische vraag of wens terecht bij dr. Melenhorst voor een vrijblijvende afspraak. Maak een afspraak in het Diakonessenhuis (Utrecht, Zeist of Doorn) of de Bergman Clinics (Velp, Utrecht of Hilversum).Maak een afspraak