Dr. Wynand Melenhorst

Dr. Melenhorst is als plastisch chirurg werkzaam in het Diakonessenhuis te Utrecht, Zeist en Doorn, en in de Bergman Klinieken te Velp en Hilversum. Waar of waarmee u ook komt, een persoonlijke en betrokken benadering staan centraal. Dr. Melenhorst weet dat een lichamelijke klacht of de wens tot een cosmetische verbetering voor iedere persoon anders is. Daardoor verschillen ook de aandachtspunten tijdens een gesprek en in een operatie. Dr. Melenhorst luistert naar uw wensen en adviseert u over de mogelijkheden. Kiest u voor een operatie? Dr. Melenhorst opereert u altijd zelf.

 

Dr. Melenhorst heeft zich als plastisch chirurg verder gespecialiseerd op drie gebieden: borstreconstructieve chirurgie, hand- en polschirurgie en cosmetische plastische chirurgie. De artistieke vaardigheden voor de borstreconstructie en de fijnzinnige technieken voor de handchirurgie komen samen in zijn cosmetische plastische chirurgie. 

 

Visie op de borstreconstructieve chirurgie

"Bij borstreconstructies is één van de belangrijkste doelstellingen het herstel van het gevoel van eigenwaarde. Het is ontzettend bijzonder om daaraan te kunnen bijdragen". Volgens dr. Melenhorst is een persoonlijke benadering de sleutel tot een succesvolle behandeling. "Wensen en verwachtingen verschillen sterk. Direct een borstreconstructie op het moment van de borstkanker-operatie? Of beter op een later moment? Kiezen voor een borstprothese of voor lichaamseigen weefsel? Een operatieve aanpassing van de "normale" borst voor een symmetrisch resultaat, of juist niet?” Dit soort overwegingen maken u en dr. Melenhorst samen.

 

Het Diakonessenhuis te Utrecht staat landelijk bekend als expertisecentrum voor borstkankerzorg. Er is een intensieve samenwerking met alle betrokken medisch specialisten. Zij spreken elkaar wekelijks in een multidisciplinair overleg. Dr. Melenhorst deed ruime ervaring op tijdens zijn opleiding in de Isala Klinieken te Zwolle, één van de grootste centra in Nederland voor de behandeling van borstkanker. Na zijn opleiding werkte hij als plastisch chirurg in Perth, Australië, om zich verder te verdiepen in de bestaande en nieuwste technieken van borstreconstructie.

 

Visie op de handchirurgie en polschirurgie

"Het cliché wordt in mijn dagelijkse praktijk bevestigd: je beseft pas echt hoe belangrijk je handen zijn, wanneer je zelf een letsel of functiebeperking hebt opgelopen. Het is enorm dankbaar om een invaliderende klacht van de hand of pols te verhelpen".

Binnen de hand- en polschirurgie is grote deskundigheid nodig om een juiste diagnose te stellen. Én om tot een gepaste en veilige behandeling te komen. In de visie van dr. Melenhorst is hand- en polschirurgie een specialisatie apart. “De hand en pols zitten erg complex in elkaar. Te laat of verkeerd uitgevoerde behandelingen hebben ernstige gevolgen. Vaak voor de rest van het leven.” Als plastisch chirurg specialiseerde Dr. Melenhorst zich verder in het Kaplan Instituut te Barcelona, een wereldberoemd centrum voor handchirurgie en polschirurgie. In 2014 behaalde hij het prestigieuze Europese examen voor hand- en polschirurgie. Sindsdien mag hij zich Europees hand- en polschirurg noemen.

 

VISIE OP DE COSMETISCHE PLASTISCHE CHIRURGIE

In de filosofie van dr. Melenhorst herken je een goede plastisch chirurg als de buitenwereld niet direct herkent dat er een cosmetische behandeling is uitgevoerd. Het bereiken van een natuurlijk ogend resultaat is zijn belangrijkste handelsmerk. In de ervaring van dr. Melenhorst kiezen de meeste mensen voor een cosmetische behandeling om kleine onvolkomendheden te corrigeren. Toch kan juist een kleine uiterlijke verbetering een groot resultaat betekenen op het innerlijke vlak. Dat maakt de cosmetische plastische chirurgie diepgaander dan de meeste mensen op het eerste oog zouden denken.

Dr. Melenhorst heeft zich als één van de weinige plastisch chirurgen in Nederland aanvullend gespecialiseerd in behandelingen met injectables, zoals Botox en fillers. Met deze behandelingen is gezichtsverjonging mogelijk, zonder dat er een operatie nodig is. Door deze superspecialisatie kan dr. Melenhorst u het gehele palet van cosmetische behandelingen aanbieden: van de niet-operatieve injectables tot en met de esthetische chirurgie.

  

U kunt met uw cosmetische vraag of wens terecht bij dr. Melenhorst voor een vrijblijvende afspraak. Maak een afspraak in het Diakonessenhuis (Utrecht, Zeist of Doorn) of de Bergman Klinieken (Velp of Hilversum).Maak een afspraak