Bovenooglidcorrectie

Bent u op zoek naar meer informatie over een bovenooglidcorrectie? Dat vindt u hieronder. Maak een vrijblijvende afspraak met Dr. Melenhorst voor een persoonlijk, op maat gemaakt advies.

 

Over de bovenooglidcorrectie

De bovenooglidcorrectie, ook wel blefaroplastiek van de bovenoogleden genoemd, geeft de oogleden weer hun oorspronkelijke en jeugdige uitstraling. De wens tot een bovenooglidcorrectie ontstaat soms vanwege functionele klachten, soms vanwege cosmetische bezwaren, maar meestal gaat het om een combinatie.

 

Typische klachten, die aanleiding kunnen zijn voor een ooglidcorrectie, zijn een zwaar of vermoeid gevoel van de ogen of het voorhoofd, hoofdpijn en blikveldbeperking. Kenmerkend is dat de klachten in de loop van de dag toenemen. Ook kan het zo zijn dat uzelf of anderen vinden dat u er vermoeid uitziet. Een ooglidcorrectie kan uitkomst bieden.

 

Niet iedere ooglidcorrectie is hetzelfde. Het is belangrijk om de achterliggende oorzaak van uw klachten vast te stellen. Vaak is alleen een slapper geworden en uitgerekte huid van het bovenooglid de oorzaak. De huid kan op de wimpers rusten of zelfs over de wimpers heen hangen. Soms is er ook sprake van het uitpuilen van vet uit de oogkas. In andere gevallen speelt een verminderde functie van de hefspier van het ooglid een rol. Tot slot heeft de positie van de wenkbrauw een effect op het ooglid en kan (mede) de oorzaak zijn van uw klachten. Een ooglidcorrectie is maatwerk.

 

Voor de operatie

In het eerste gesprek met dr. Melenhorst bespreekt u uw klachten en wensen. Dr. Melenhorst onderzoekt de oorzaak van uw klachten en analyseert of deze zullen verbeteren door een ooglidcorrectie. Soms is het nodig om de ooglidcorrectie te combineren met een aanvullende ingreep, zoals bijvoorbeeld correctie van de positie van de wenkbrauw of het reven van de ooglidhefspier. Dr. Melenhorst neemt de details van uw situatie met u door en adviseert u over de mogelijkheden. Er worden foto’s gemaakt om de uitgangssituatie vast te leggen.

 

Het is belangrijk om het eventuele gebruik van bloedverdunnende medicijnen te benoemen. Soms is het nodig deze enkele dagen vantevoren te stoppen.

 

Breng op de dag van de operatie geen make-up of andere producten voor gezichtsverzorging aan.