Borstverkleining

 

Hieronder vindt u algemene informatie over de borstverkleining. Maak een vrijblijvende afspraak met Dr. Melenhorst en laat u persoonlijk adviseren op basis van uw wensen.

 

Over de borstverkleining

Een borstverkleining, ook wel mammareductie genoemd, is dé oplossing voor te grote en zware borsten. Meestal gaan te zware borsten gepaard met pijnklachten van de rug, schouders en nek. Sporten, maar ook het normale dagelijkse functioneren, kan hierdoor worden gehinderd. Soms is er sprake van smetplekken aan de onderkant van de borst, die ook met goede huiverzorging niet verdwijnen. Naast deze functionele kachten vinden de meeste vrouwen te grote borsten niet mooi. Door het gewicht zakken de borsten uit en hierdoor verdwijnt de natuurlijke borstvorm. Met een borstverkleining wordt het overschot aan borstweefsel verwijderd. Tegelijkertijd vindt een lift van de borst plaats.

 

Voor de operatie

In het eerste gesprek met dr. Melenhorst bespreekt u welke klachten u ervaart en wat uw verwachtingen zijn. Dr. Melenhorst neemt de afmetingen van beide borsten op. Hij bespreekt de details van de operatie en het natraject. Er worden foto’s gemaakt om de uitgangssituatie vast te leggen. U krijgt de tijd om al uw vragen te stellen.

 

Het is belangrijk om in de maanden voor de operatie zo fit mogelijk te worden en op streefgewicht te komen of blijven. Dit doet u door gezond te eten en genoeg te bewegen. Desgewenst kan de hulp van een diëtiste worden ingeschakeld. Niet alleen doorstaat u de operatie beter als u fit bent, maar ook komt dit het resultaat ten goede.

 

Indien u rookt, dient u minimaal 6 weken voor de operatie te stoppen om de kans op wondgenezingsproblemen zo klein mogelijk te maken. Het is belangrijk om het eventuele gebruik van bloedverdunnende medicijnen te benoemen. Soms is het namelijk nodig deze enkele dagen van tevoren te stoppen.


Wilt u nog meer details over de borstverkleining? Kijk dan op www.borstverkleining.nl. Het Centrum voor Borstverkleining, opgericht door dr. Melenhorst, is voor 100% gespecialiseerd in borstverkleining met borstlift.