Mini-buikwandcorrectie

Is de mini-abdominoplastiek voor u geschikt? Hieronder vindt u algemene informatie over de mini-buikwandcorrectie. Maak een vrijblijvende afspraak met Dr. Melenhorst en laat u persoonlijk adviseren.

Over de mini-buikwandcorrectie

De mini-buikwandcorrectie, of mini-abdominoplastiek, is de beperkte variant van de volledige buikwandcorrectie. Het is de ideale operatie voor mensen met een beperkt overschot aan buikhuid. Het verschil tussen de mini en volledige buikwandcorrectie is dat bij de mini-abdominoplastiek alleen het overschot gecorrigeerd wordt dat zich onder de navel bevindt. Het is dan ook niet nodig om uw navel te verplaatsen en er komt dus geen litteken om uw navel. Uw buik wordt slanker, strakker en mooier, en het litteken ligt verborgen in uw ondergoed. Meestal ontstaat de wens tot een mini-buikwandcorrectie na een doorgemaakte zwangerschap of na beperkt gewichtsverlies.

 

Voor de operatie

In het eerste gesprek met dr. Melenhorst bespreekt u uw wensen en doorloopt u samen de mogelijkheden. Dr. Melenhorst onderzoekt de kwaliteit van de buikhuid en buikspieren. Er worden foto’s gemaakt om de uitgangssituatie vast te leggen. U krijgt advies over het type buikwandcorrectie, dat voor u het beste resultaat oplevert.

 

Probeer in de maanden voor de operatie zo fit mogelijk te worden en op streefgewicht te komen of blijven. Dit doet u door gezond te eten en genoeg te bewegen. Desgewenst kan de hulp van een diëtiste worden ingeschakeld. Niet alleen doorstaat u de operatie beter als u fit bent, maar ook komt dit het resultaat ten goede.

 

 

Indien u rookt, dient u minimaal 6 weken voor de operatie te stoppen om de kans op wondgenezingsproblemen zo klein mogelijk te maken.