Het consult en de behandeling

Consult

In het eerste gesprek bespreekt u uw wensen en verwachtingen ten aanzien van een behandeling. Dr. Melenhorst maakt een analyse van uw gehele gelaat en adviseert u over de mogelijkheden. Indien gewenst, kan er direct een behandeling plaatsvinden maar u kunt hiervoor ook een aparte afspraak maken. Neem gerust een vriend(in) mee naar het consult, twee horen en vragen meer dan één.

 

Behandeling

U neemt plaats in de behandelstoel en dr. Melenhorst markeert met een potlood het te behandelen gebied. De huid wordt gedesinfecteerd en de Botox® wordt in zeer kleine hoeveelheden met een dun naaldje geïnjecteerd in de betrokken spiervezels. Dit kan licht branderig aanvoelen. Direct na de behandeling kan de huid iets rood zijn, maar dit verdwijnt meestal binnen een uur. Het effect van de behandeling treedt na ongeveer 48 uur in en is na 10 tot 14 dagen optimaal.

 

Na de behandeling

De hersteltijd is zeer kort. Soms zijn de injectieplaatsen een beetje gevoelig in de dagen na de behandeling. Een eventuele blauwe plek, die maar zelden voorkomt, kan 1 tot 2 weken zichtbaar blijven. De eerste dag na de behandeling wordt u geadviseerd geen sauna te bezoeken en bindweefselmassage wordt de eerste 2 weken na de behandeling afgeraden.

 

Dokter Melenhorst vindt het belangrijk om het behandeleffect samen met u te evalueren. Daarom kunt u na ongeveer 6 weken een controle-afspraak maken.