Botox®: overmatig zweten

Overweegt u een behandeling of bent u op zoek naar meer informatie over Botox® bij overmatig zweten? Lees hieronder meer over de mogelijkheden en maak een vrijblijvende afspraak met dr. Melenhorst.

 

Over de behandeling met Botox® tegen overmatig zweten

Botox® is een merknaam voor Botuline toxine type A, de werkzame stof van het middel. Botuline toxine is een natuurlijk eiwit en wordt geproduceerd door een bacterie (Clostridium botulinum). De werking van Botox berust op het blokkeren van de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, waardoor de activiteit van de behandelde spier sterk wordt geremd. Aangezien spieren rondom de zweetklieren zorgen voor het afscheiden van zweet, kan Botox dit heel gericht remmen. Op de plaats van injectie van de Botox® voeren de zweetkliertjes dus geen zweet meer af.

 

Overmatig zweten komt vaak voor bij de oksels, maar kan ook voorkomen bij de handen en voeten. Deze gebieden zijn zeer effectief te behandelen. De werking is tijdelijk, want na drie tot zes maanden herstelt de spieractiviteit volledig. De behandeling kan dan probleemloos worden herhaald. De functie van zweten, waarvan de belangrijkste het reguleren van lichaamstemperatuur, blijft bestaan omdat de rest van het lichaam normaal blijft zweten.

 

Kijk hier indien u meer wilt weten over de cosmetische behandelingen met Botox®.

 

Veiligheid

Botox® is een veilig middel. Het wordt al meer dan 40 jaar toegepast in de behandeling van diverse neurologische aandoeningen, zoals aangeboren spasme of spastische blaas. Inmiddels hebben miljoenen mensen een behandeling met Botox® ondergaan voor uiteenlopende redenen. De lange termijn effecten zijn goed onderzocht en Botox® geldt als een veilig middel. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat de behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren en deskundig arts.

 

Producten

Dr. Melenhorst maakt gebruik van de producten Botox® en Vistabel®. Botox® is de merknaam van de Botuline toxine type A, die geproduceerd wordt door Allergan. Het is dan ook het enige Botuline toxine dat de naam Botox® mag dragen. Vistabel® is exact hetzelfde als Botox®, maar in een andere hoeveelheid verpakt. Deze producten staan door de jarenlange ervaring en onderzoek bekend om hun veiligheid en consistente werkzaamheid.

 

Hoeveelheden Botox®

Welke hoeveelheid Botox® er nodig is om overmatig zweten te behandelen, verschilt per persoon en per behandelgebied. Hier is de ervaring van de behandelend specialist belangrijk, maar ook de ervaring van degene die het ondergaat. Vaak wordt de behandeling herhaald en kan de dosis worden afgestemd aan de hand van het effect. Hoe minder middel er nodig is, hoe beter. Meer middel betekent namelijk niet direct een langer behandeleffect.