De operatie mommy makeover

De operatie

U wordt op de dag van de operatie opgenomen. Direct voorafgaand aan de operatie ziet u Dr. Melenhorst en kunt u eventuele vragen stellen. Daarna markeert Dr. Melenhorst met een watervaste stift het operatieplan.

 

De mommy makeover vindt plaats onder algehele narcose en duurt 2 tot 4 uur, afhankelijk van de uitgebreidheid van de ingrepen.

 

Voor de borstcorrectie en buikwandcorrectie geldt dat de details van de operaties afhankelijk zijn van uw persoonlijke situatie. Kijk voor meer details over de ingrepen bij borstvergroting, borstlift, buikwandcorrectie, mini-buikwandcorrectie en liposuctie.

 

Na de operatie

Na de operatie komt u bij in de uitslaapkamer. Dr. Melenhorst komt langs om te kijken hoe het met u en de operatiegebieden gaat. Na een mommy makeover blijven de meeste mensen een nacht opgenomen.

 

Na een borstcorrectie draagt u gedurende tenminste twee weken een ondersteunende (sport) beha. Na een buikwandcorrectie draagt u gedurende twee weken een elastische buikband. Indien de buikwandcorrectie is gecombineerd met liposuctie, draagt u een drukbroek.

 

In de dagen tot weken na de operatie is enige zwelling en bloeduitstorting te verwachten. Soms treedt er in de loop van de weken seroom (wondvocht) op, met name bij de buik kan dit voorkomen. Tijdens de controle afspraken hinderlijk seroom worden afgetapt. In de loop van de weken zal het lichaam dit vocht zelf weer afvoeren.

 

Op de dag van de operatie mag u uit bed en in beweging te komen. U mag vanaf de eerste dag na de operatie douchen. Wanneer u de operatiegebieden voorzichtig droogdept, is dit veilig voor de wonden en blijven de pleisters goed zitten. Langere tijd in bad of sauna is drie weken niet toegestaan.

 

De eerste twee weken na de operatie doet u het nog rustig aan. Bewegen en in beweging blijven is belangrijk, maar overbelasting moet u voorkomen. Een wandeling maken en met de armen bewegen is geen probleem, zolang u geen grote kracht zet. Ook computerwerkzaamheden verstoren de genezing niet. Vanaf de derde tot en met de zesde week na de operatie mag u nog geen zware lichamelijke activiteiten uitvoeren, zoals intensief sporten en zware boodschappentassen dragen. Na zes weken mag u alles weer doen zoals u wil.

 

 

Vanzelfsprekend ziet u Dr. Melenhorst terug voor controle. De eerste keer vindt plaats één tot twee weken na de operatie. Er volgt altijd een controle na drie tot zes maanden om samen het eindresultaat te evalueren.