Mommy makeover

Hieronder vindt u algemene informatie over de mommy makeover. Maak een vrijblijvende afspraak met Dr. Melenhorst en laat u persoonlijk adviseren.

 

Over de mommy makeover

Bij een mommy makeover vinden twee correcties plaats binnen één operatie: een borstcorrectie en een buikwandcorrectie. De naam "mommy makeover" is ontstaan doordat vooral vrouwen, die één of meerdere zwangerschappen hebben doorgemaakt, voor deze operatie kiezen.

 

In de loop van de zwangerschap groeit de omvang van de borsten en buik enorm. Na de zwangerschap neemt dit weer af, maar de opgerekte huid herstelt niet volledig. Soms zijn strepen op de huid ontstaan, striae genaamd. Het eigen borst- en buikweefsel wordt slapper. Daardoor gaan de borsten en buik hangen en uitzakken. Helaas keren de borsten en buik niet terug naar het jeugdige uiterlijk van vóór de zwangerschap.

 

Voor de operatie

In het eerste gesprek met Dr. Melenhorst bespreekt u uw wensen en doorloopt u samen de mogelijkheden. Neem gerust uw partner of vriendin mee naar het gesprek: twee horen en vragen meer dan één. Dokter Melenhorst onderzoekt de buik en borsten en neemt de afmetingen op. Er worden foto’s gemaakt om de uitgangssituatie vast te leggen.

 

Bij de borstcorrectie kan soms alleen een borstlift van het eigen weefsel voldoende zijn voor het gewenste resultaat. In andere gevallen is een prothese nodig, zoals bij een borstvergroting. Soms is juist de combinatie van de twee de beste behandeling.

 

Bij een mini-buikwandcorrectie wordt alleen huidoverschot tussen de navel en de schaamstreek verwijderd. Een volledige buikwandcorrectie of buikwandplastiek is nodig wanneer het huidoverschot zich over de gehele buik bevindt. Liposuctie van de bovenbuik of flanken is in sommige gevallen een waardevolle toevoeging aan de behandeling. In alle gesprekken komt aan bod waar de littekens komen, wat de risico’s van de ingreep zijn, en wat u kunt verwachten ten aanzien van herstel en eindresultaat. Dr. Melenhorst neemt tijd om uw vragen te beantwoorden.

 

Het is belangrijk om in de maanden voor de operatie zo fit mogelijk te worden en op streefgewicht te komen of blijven. Dit doet u door gezond te eten en genoeg te bewegen. Desgewenst kan de hulp van een diëtiste worden ingeschakeld. Niet alleen doorstaat u de operatie beter als u fit bent, maar het komt ook het resultaat ten goede.

 

Indien u rookt, dient u minimaal 6 weken voor de operatie te stoppen om de kans op wondgenezingsproblemen zo klein mogelijk te maken.