Tepelreconstructie

 

Hieronder vindt u informatie over de tepelreconstructie. Dr. Melenhorst adviseert u in een gesprek over de mogelijheden die bij uw situatie passen.

 

Over de tepelreconstructie

De tepel- en tepelhofreconstructie betekent de afronding van het borstreconstructieve traject. Deze reconstructie wordt meestal niet tegelijkertijd met eerdere operaties worden uitgevoerd, omdat de borst na de borstreconstructie pas na enkele maanden de definitieve vorm bereikt. Het is voor de aanblik van de borst van groot belang dat de tepel op de juiste plaats zit. Dr. Melenhorst wacht tenminste tot 3 maanden na de reconstructie van de borst met het reconstrueren van de tepel.

 

Een tepelreconstructie kan op drie wijzen worden uitgevoerd:

1. Gebruik van de eigen borsthuid, en deze met een zogenaamde transpositietechniek te vormen als een tepel. (Zie figuur 1 voor een voorbeeld van deze techniek)

2. Gebruik van de helft van de tepel van de andere borst. Dit is een geschikt techniek wanneer deze tepel groot van formaat is en een verkleinig niet onwenselijk is.

3. 3D tattoeage

 

Alle drie de technieken kunnen onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Het herstel is 2 weken.

 

De tepelhofreconstructie vindt plaats door tattoeage. Deze behandeling wordt uitgevoerd door een huidtherapeut, die specifiek getraind is op dit gebied. Meestal zijn 2 tot 3 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

 

Meer over de operatie ...

Figuur 1. Tepelreconstructie

De huid van de borst wordt volgens het getekende patroon ingesneden. Er blijft altijd een basis van huid vastzitten aan de borst, hierdoor loopt de bloedvoorziening. Met hechtingen wordt het patroon in elkaar gevouwen tot een tepel.


Omhoog