Onderooglidcorrectie

 

Hieronder vindt u algemene informatie over de onderooglidcorrectie. Maak een vrijblijvende afspraak met Dr. Melenhorst en laat u persoonlijk adviseren.

 

Over de onderooglidcorrectie

De onderooglidcorrectie, ook wel blefaroplastiek van de onderoogleden genoemd, is dé oplossing voor wallen of een overschot van huid van de onderoogleden. Met de leeftijd wordt de huid van het onderooglid minder elastisch. Daardoor verslapt de huid en zakt het onderooglid uit. Enige rimpels en plooivorming horen bij het normale verouderingsproces, maar door het uitzakken van de oogleden kan een nog jong gezicht al snel een stuk ouder en vermoeider lijken.

 

Het is belangrijk om de achterliggende oorzaak van uw klachten vast te stellen. Soms is er sprake van alleen een overschot aan huid. In andere gevallen speelt uitpuilend vet een rol. Het is ook mogelijk dat het ooglid zelf is uitgezakt. Een goede onderooglidcorrectie is maatwerk en behandelt de onderliggende oorzaken.

 

Voor de operatie

In het eerste gesprek met dr. Melenhorst bespreekt u uw klachten en wensen. Dr. Melenhorst onderzoekt de oorzaak van uw klachten en analyseert of deze zullen verbeteren door een onderooglidcorrectie. Soms is het aan te raden om de onderooglidcorrectie te combineren met een aanvullende ingreep, zoals bijvoorbeeld een bovenooglidcorrectie. Kraaienpootjes verdwijnen meestal niet door een onderooglidcorrectie, maar deze kunnen eventueel met Botox worden behandeld. Dr. Melenhorst neemt de details met u door en adviseert u over de mogelijkheden. Er worden foto’s gemaakt om de uitgangssituatie vast te leggen.

 

Het is goed om te realiseren dat niet alle klachten kunnen verbeteren door een onderooglid correctie. Zo zijn wisselende wallen, die ‘s ochtends erger zijn dan ‘s avonds, veel minder goed te behandelen dan wallen die continu hetzelfde zijn.

 

 

Bespreek het eventuele gebruik van bloedverdunnende medicijnen. Soms is het nodig deze enkele dagen voor de ingreep te stoppen. Breng op de dag van de operatie geen make-up of gezichtscrème aan.